Tempo950x100

Tempo300x100

Росія вважає Україну винною в поширенні АЧС в ЄС

Росія вважає Україну винною в поширенні АЧС в ЄС

Про це повідомляє Россільгоспнагляд, передає УНН.

“Велика кількість осередків практично щодня реєструється в Польщі, Латвії, Литві, Естонії та Молдові. Одночасно, підтвердивши свій транскордонний характер, тільки з травня 2017 по травень 2018 року інфекція поширилася на ще три країни ЄС (Чехія, Румунія і Угорщина)”, – йдеться в повідомленні.

У Россільгоспнагляді вважають, що основною причиною спалахів АЧС на території європейських країн є ввезення інфікованої продукції свинарства з території України.

“Під реальною загрозою перебуває свинарство та епізоотичне благополуччя щодо АЧС Словаччини і Австрії”, — підкреслили в службі.

Нагадаємо, раніше голова Держпродпотребслужи України Володимир Лапа не виключив, що саме Росія може бути винна в тому, що АЧС охопило всю Україну. Про це він заявив в лютому минулого року, пояснивши свою позицію тим, що заражені АЧС дикі кабани нібито перетинали український кордон з боку РФ. Тоді висловлювання українського чиновника розкритикували деякі депутати ВРУ, порадивши Лапі не винних шукати, а реально боротися з вірусом.

Також нагадаємо, з початку року в Україні вже було зареєстровано близько 60 нових спалахів АЧС.

Польща тим часом навіть вирішила побудувати паркан на кордоні з Україною, щоб зменшити ризики поширення хвороби на своїй території.

Додамо, що за словами нардепа Сергія Тригубенка, на сьогодні темпи поширення АЧС в Україні практично не знижуються. Знижується тільки кількість поголів’я свиней, і зростають збитки вітчизняних фермерів.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rosiya-vvazhaye-ukrayinu-vynnoyu-v-poshyrenni-achs-v-yes
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати