«Росток-Холдинг» закликає прокуратуру розблокувати роботу елеваторів

«Росток-Холдинг» закликає прокуратуру розблокувати роботу елеваторів

Група компаній «РОСТОК-ХОЛДИНГ» закликає Генеральну прокуратуру України вжити заходів для розблокування роботи елеваторів компанії, щоб уникнути самозаймання соняшника, сої, кукурудзи, що зберігаються в  силосах елеваторних комплексів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Наразі операційна діяльність компанії заблокована (відвантаження продукції заборонено). Дана ситуація може спричинити невиконання контрактів, укладених раніше, і відсутності грошових коштів, що зрештою призведе до припинення постачання газу та відключення електроенергії. Як наслідок, ми не зможемо контролювати температуру у силосах. При виникненні осередків самозігрівання,  не зможемо їх виявити та виконати необхідні операції для запобігання їх розростання», —  коментує директор з розвитку елеваторів групи «РОСТОК-ХОЛДИНГ» Ярослав Штика.

Крім небезпеки виникнення пожеж на елеваторах, які наразі не працюють після того як господарська діяльність всіх підприємств групи була заблокована на підставі ухвали суду смт Покотилівка Харківської області, обладнання на елеваторах псується по причині неналежного зберігання збіжжя.

«Нам залишається тільки чекати результатів розростання осередків самозігрівання з повним знищенням  зерна та частини технологічного обладнання та спостерігати як «горить» зерно та перегрівається метал. Вартість соняшника у силосах на поточний момент сягає 86 млн. грн. Орієнтовна вартість обладнання, яке просто доведеться здати на металолом становить до 1,2 млн. доларів», —  коментує директор з розвитку елеваторів групи «РОСТОК-ХОЛДИНГ» Ярослав Штика.

Зважаючи на 100% завантаження елеваторних комплексів в Ічні (Чернігівська область) та Глухові (Сумська область) операції з переміщення зерна із силосу в силос з доробкою неможливі.

«Єдиний варіант — висипати збіжжя на вулицю під опади, адже закладати на зберігання у поліетиленові рукава заборонено судом, оскільки у такому випадку товар вивозиться за територію елеватора», —  додає директор з розвитку елеваторів групи «РОСТОК-ХОЛДИНГ» Ярослав Штика.

Нагадаємо, 8 жовтня 2018 року робота всіх підприємств групи «РОСТОК-ХОЛДИНГ» була заблокована на підставі ухвали суду  смт Покотилівка Харківського району Харківської області. Активи компанії арештовані, збирання врожаю та його реалізація заборонені.

Наразі юристи групи та адвокати компанії «Ілляшев та партнери» працюють, аби робота компанії була відновлена.

Довідка: «РОСТОК-ХОЛДИНГ» — вертикально-інтегрована агропромислова група, що спеціалізується на вирощуванні та реалізації зернових культур, а також виробництві та продажу молока. Під контролем групи близько 60 тис. га. До групи також належать 5 тваринницьких ферм, 3 елеваторні комплекси та ряд торгових компаній.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rostok-holdynh-zaklykaye-prokuraturu-rozblokuvaty-robotu-elevatoriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати