Розроблена більш ефективна вакцина проти АЧС

Розроблена більш ефективна вакцина проти АЧС

Вчені відзначили, що до створення вакцини спонукав спалах АЧС в Грузії в 2007 році. Це був перший випадок АЧС, у сучасній історії за межами Африки та Сардинії. Саме цей спалах став джерелом АЧС, яка згодом поширилася по всій Східній Європі та Східній Азії.

«Штам був дуже смертельним і заразним, швидко поширювався в сусідні країни», — сказав старший науковий співробітник Центру хвороб тварин на острові Плам, Міністерства сільського господарства США, Дуглас Гледью.

Американські дослідники з Центру хвороб тварин на острові Плам розробили нову вакцину. Частину процесу створення вірусних вакцин включає видалення генів вірулентності з вірусу. Вчені встановили, що вірусний білок під назвою I177L може впливати на імунну систему свині. Коли вони видалили його ген, штам був повністю ослаблений. В їх дослідженні як низькі, так і високі дози вакцини були на 100% ефективні проти вірусу.

«Ця нова експериментальна вакцина проти вірусу АЧС багатообіцяюча і пропонує повний захист від нинішнього штаму, що викликає спалахи у Східній Європі і Азії», — сказав Дуглас Гледью.

Джерело: AgroPortal.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rozroblena-bilsh-efektyvna-vakcyna-proty-achs
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати