Ринат Ахметов вирішив зайнятися виробництвом мінеральних добрив

Ринат Ахметов вирішив зайнятися виробництвом мінеральних добрив

Частково потреби аграріїв в добривах задовільняють виробники країн ЄС, проте їх продукція попри досить високу якість не користується особливим попитом з причини досить високої ціни, пише agrarna-pravda.com.

Як повідомив генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю “Українські мінеральні добрива” О. Афанасьєв, компанія планує реорганізувати   комплекс по переробці і зберіганню мінеральних добрив один із  цехів Криворізького центрального рудоремонтного заводу .  Даний цех зараз не задіяний в виробничому процесі і керівництво вирішило його перепрофілювати, аби уникнути його простою. Така реорганізація дозволить створити додаткові робочі місця і збільшити податкові надходження до місцевих бюджетів. Зважаючи на те що даний комплекс буде розміщено в Південному регіоні країни, де досить потужно розвинене сільське господарство, місцеві аграрії зможуть першими оцінити якість виробленої продукції.

Дана компанія створена 1 листопада 2017 року і  належить кіпрській UMG Holding Limited, яка входить в групу СКМ, що належить Ахметову.

Комплекс розрахований на виробництво 100 тисяч тонн гранульованого сульфату амонію в рік, що дозволить забезпечити близько третини споживання цього добрива в Україні, яке в 2017 році склало 361,58 тисяч тонн. Зараз українські аграрії імпортують близько 91,23% споживаного сульфату амонію. Вітчизняні виробники забезпечують внутрішні потреби аграріїв лише на 10%, що вкрай недостатньо. Після того, як Кабмін заборонив в грудні 2017 року ввезення цього продукту з Росії, основним постачальником стала Білорусь. Хоча білоруська продукція дещо поступається російській. Досить широкого попиту набуває продукція китайського походження, оскільки вона досить дешева. Проте її якість на досить низькому рівні. Подекуди вона,  з-за своїх токсичних властивостей, може становити загрозу для  навколишнього середовища і здоров’я людей та тварин. Що потребує втручання органів Держпродспоживслужби і санітарно епідеміологічної служби. Оскільки неконтрольований збут таких добрив може завдати значної шкоди.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rynat-ahmetov-vyrishyv-zajnyatysya-vyrobnyctvom-mineralnyh-dobryv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати