Tempo950x100

Tempo300x100

Ринки курятини та олії визнані найбільш організованими в Україні

Ринки курятини та олії визнані найбільш організованими в Україні

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Асоціації Олексій Дорошенко, передає УНН.

Він пояснив, що сьогодні найвища вартість тушки курячої фіксується у Чернівецькій області – 57,5 грн за кілограм продукту. Середня вартість продукту по Україні – 53,7 грн за кг. А отже, різниця в ціні становить всього 3,8 грн або 7%. На ринку соняшникової олії цей показник становить 6%.

“Чим менша різниця у вартості продуктів між регіонами, тим більш організованим є ринок цього продукту. Серед усіх продуктів найменша різниця між регіонами на ринках курятини та соняшникової олії. Саме в цих галузях доля окремих гравців є високою, якщо не ключовою. А найбільша різниця в цінах – по картоплі та салу, що є продуктами, які виробляються практично лише в домогосподарствах. Тому й ціноутворення є хаотичним”, – пояснив наведену статистику експерт.

У порівнянні із курятиною, ціноутворення на ринку свинини та яловичини є менш організованим. До прикладу, найвища вартість свинини – у Закарпатській області – 123,2 грн за кілограм продукту. Середня вартість продукту по Україні – 107,9 грн за кг. А отже, різниця в ціні становить всього 15,3 грн або 14%. А на ринку яловичини цей показник становить 11%.

Нагадаємо, за даними Держстатистики, торік курятина залишалася найдешевшим видом м’яса.

У новому році м’ясо курки продовжує тримати пальму першості за найменшими ціновими показниками. Минулого місяця українці могли придбати 1 кг курятини в середньому за 41,4 грн, кілограм свинини – за 65,1 грн. А яловичина обходилась українцям в середньому у 70 грн за кілограм продукту.

Також минулого року Україна стала лідером з експорту м’яса птиці в ЄС, наростивши річний експорт продукту на 41,9%.

Перегляди: 17
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rynky-kuryatyny-ta-oliyi-vyznani-najbilsh-orhanizovanymy-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати