Tempo950x100

Tempo300x100

Ринок осінніх фруктів в Україні: зростання попиту за рахунок падіння цін

Ринок осінніх фруктів в Україні: зростання попиту за рахунок падіння цін

І, хоча, у вересні попит на осінні фрукти завжди найвищий, ціни на них цього року можуть потішити хіба що кінцевого споживача і аж ніяк не фермерів. Всі з названих позицій були присутні на ринку на початку серпня, але саме у вересні ціни на більшість з них дружньо просіли. Продавці на гуртових ринках кажуть, що в порівнянні з минулим роком, попит на фрукти навіть покращився і відбулось це за рахунок нижчої ціни, підняти яку на сьогодні не вдається.

Інформаційний сервіс «Інфо-Шувар» проаналізував , як змінились середні ціни на осінні фрукти від початку серпня до сьогоднішнього дня на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП «Шувар».

Лідером за темпами зниження ціни стала слива. До речі, вона ж була лідером в рейтингу найбільшого зниження ціни в категорії «кісточкові фрукти», який ми публікували раніше. Станом на 20 вересня 2018 року, українська слива коштує майже наполовину дешевше, ніж в аналогічний період 2017 року.

Яблуко посіло другу позицію серед осінніх фруктів, ціни на які знизились найбільше в порівнянні минулим роком, при цьому, в розрізі головних сортів ситуація просідання ціни виглядає по-різному. Наприклад сорт Гала подешевшав одразу на 45%, до 4-6 грн/кг (0,12-0,18 EUR/кг), а сорт Голден сьогодні коштує на 30% дешевше, ніж у другій половині вересня 2017 року, його на гуртових ринках можна сьогодні придбати по 7-10 грн/кг (0,21-0,3 EUR/кг). Слід зазначити, що таку ціну при покупці готові платити за звичайне українське яблуко, преміальні аналоги цих сортів коштують мінімум в 2 рази дорожче, але і пропозиція їх досить обмежена.

Груша за останній рік втратила 14% ціни, і тільки по винограду ціновий діапазон за рік особливо не змінився.

[[{“fid”:”524219″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Перегляди: 22
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rynok-osinnih-fruktiv-v-ukrayini-zrostannya-popytu-za-rahunok-padinnya-cin
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати