Tempo950x100

Tempo300x100

Ринок потребує прозорої ціни на спирт

Ринок потребує прозорої ціни на спирт

Від виробників алкогольних напоїв були присутні – Бабич М.І. – директор департаменту управління виробництвом Холдингу «Баядера  Груп», та Стрілець І.Ю.  – директор з правових питань Холдингу Global Spirits, від підприємства – в.о. директора ДП «Укрспирт»  Юрій Лучечко, фахівці підприємства та голова об’єднаної профспілки Сосницький В.В..

Метою зустрічі був розгляд питань щодо  спільного бачення формування ціни на спирт,  ціноутворення  та юридичні аспекти застосування знижок для всіх  покупців.

«Основою має бути прозора ціна на спирт, зрозуміла для всіх операторів ринку. Це елемент партнерства, тому що ми маємо не лише економічну,  а й соціальну складову в ціні. Підприємство працює над оптимізацією витрат і тут нам був би корисний досвід флагманів галузі,» – заявив Юрій Лучечко.

Він зазначив, що юристи ДП «Укрспирт» працюють над підготовкою звернення  до Антимонопольного комітету України, для отримання висновку у формі рекомендаційного роз’яснення щодо відповідності законодавству України можливості ДП «Укрспирт» надавати знижки своїм покупцям.

Єдині  критерії  для застосування  розміру знижки для всіх покупців пропонується визначити диференційно в залежності від середньорічного  обсягу реалізації спирту етилового за підсумками 2016-2017 рр. для покупців, які за підсумками 2016-2017 рр. придбали для власного виробництва спирт  за умови дотримання погодженого сторонами Плану відвантаження спирту на попередній місяць з відхиленням не більше мінус 10% (згідно умов укладених договорів на 2018 рік) та за умови здійснення оплати протягом перших 7-ми банківських днів, знижка становитиме 5%, а з 8-го банківського дня знижка становитиме 3%, після погодження даного питання в Антимонопольному комітеті.

Під час зустрічі в.о. директора ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко розповів про програму розвитку  підприємства,  наголосив на  необхідності підтримки діалогу  та довіри операторів ринку  до роботи з ДП.

Сторони дійшли згоди продовжити  спільні консультації  та звернутись до компетентних державних органів з приводу врегулювання питань ціноутворення.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rynok-potrebuye-prozoroyi-ciny-na-spyrt
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати