Ринок свердловинних насосів України: реалії та перспективи

Ринок свердловинних насосів України: реалії та перспективи

У чому полягають конкурентні відмінності і переваги даного товару, а також про ринок свердловинних насосів України і перспективи його розвитку розповідає директор електротехнічного дивізіону Харківського електромеханічного заводу «Укрелектромаш» Кізілов Андрій.

– Як Ви оцінюєте ринок свердловинних насосів України?
– Загальний ринок свердловинних насосів в Україні становить понад 250 тис. насосів на рік як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва.

Значну частину ринку займає обладнання китайського виробництва, яке знаходиться в низькій ціновій категорії. Дані насоси, як правило, конструктивно є аналогами провідних виробників, але серйозно відрізняються якістю застосовуваних матеріалів і складанням як від них, так і між собою. Перевагою китайської продукції є, насамперед, низька ціна, але дана категорія насосів, як правило, має низьку якість і ненадійна. Споживач ризикує залишитися без водопостачання в самий невідповідний момент.

У високій ціновій ніші знаходиться обладнання провідних світових компаній Німеччини, Італії, Данії, США і так далі, але вони складають не більше 3% на ринку «свердловинників» України. Їх відрізняють якість і висока ціна. Однак одним з недоліків застосування імпортних насосів в нашій країні є можливі поломки через неадаптованість до наших побутових реалій. Наприклад, не всі насоси зарубіжного виробництва здатні впоратися з частими перепадами напруги, зниженою напругою.

Демократичні за ціною і нітрохи не гірші за якістю імпортних аналогів свердловинні насоси вітчизняного виробництва. Українські виробники успішно працюють над удосконаленням існуючих та розробкою нових конкурентоспроможних насосів, адаптованих під особливості і запити вітчизняного ринку.

Серед усього розмаїття продукції існує один незмінний факт: найбільш важливі для споживача характеристики насосів – напір і продуктивність – ні у одного з виробників, представлених на ринку України в низькому і середньому цінових сегментах, не відповідають дійсності, всі вони завищені. Через це українці змушені купувати насоси на 1 або 2 ступеня за напором вище, ніж їм дійсно необхідно, і це досить сильно б’є по кишені споживача. Ми задалися метою змінити дану ситуацію на ринку «свердловинників» і створили товар з чесними значеннями продуктивності і напору кожного насоса.

– Які ще були внесені удосконалення в конструкцію нової лінійки насосів HELZ?
– Лінійка свердловинних насосів «Капітан Плюс» включає в себе 6 насосів з оригінальною моноблочною запатентованою конструкцією і напором від 20 до 70 м. Це максимально ефективне і якісне обладнання з мінімальними експлуатаційними витратами. Споживана потужність насосів – від 0,49 до 1,2 кВт, максимальний створюваний напір – до 100 м, об’ємна подача – до 3 м3/ч. Оптимальна моноблочна конструкція корпусу насоса забезпечує економію електроенергії за рахунок зниження механічних втрат. А розміщений усередині корпусу в безпосередній близькості від двигуна конденсатор зменшує падіння напруги в кабелі живлення. Від проникнення води двигун насоса захищає по корпусу подвійний каскад гумових ущільнювальних кілець, по лінії валу – подвійний каскад з керамо-графітового торцевого ущільнення та армовані гумові манжети від провідних європейських виробників.

– Які параметри є визначальними при виборі насосів?
– Перш ніж придбати насос, необхідно знати кілька ключових параметрів: продуктивність свердловини (дебет), статичний і динамічний рівень води в свердловині, її глибину і діаметр. При цьому продуктивність насоса повинна відповідати і параметрами свердловини і кількістю води, яка вам потрібна. Також напір насоса повинен відповідати глибині свердловини. Але крім підйому води із глибини свердловини, насос повинен видавати достатній напір, щоб вода подолала гідравлічний опір труб на горизонтальних ділянках, піднялася на достатню висоту в самому будинку і дійшла до місця споживання. Тому так важливо, щоб кожна цифра в характеристиці обладнання відповідала дійсності.

Визначальним при виборі продукту також є комплексне співвідношення таких споживчих параметрів ціна/якість/сервіс. Купить запчасти к насосам. Насоси вітчизняного виробництва якісні, довговічні і в той же час доступні за ціною. HELZ по праву залишається однією з найбільш надійних вітчизняних торгових марок, продукція якої на ділі відповідає всім заявленим характеристикам.

– Які перспективи розвитку ринку свердловинних насосів?
– Ємність ринку обладнання для водопостачання досить значна. На тлі зростання затребуваності приватного житла і зростання темпів індивідуального житлового будівництва зростає попит на насосне обладнання. Так як система водопостачання  – це один із самих основних елементів благоустрою, а бажання створити для себе і своєї сім’ї комфортні умови є у кожного власника приватного будинку. Ця задача звичайно вирішується шляхом створення водопостачання на базі свердловини.

На сьогоднішній день прогнозується щорічне зростання даного сегменту ринку приблизно на 7-12%.

– Які плани продажів насосів HELZ? Чи є пріоритетом експортні програми?
– На даний момент ми в основному орієнтуємось на внутрішній ринок, розширюючи дилерську мережу. І, звичайно ж, у перспективі – це розвиток експортного потенціалу. Плануємо почати виходити на ринок Східної Європи, зокрема таких країн, як Польща, Словаччина, Чехія, Молдова та інші. Відзначу також, що на етапі проектування і розробки продукції ми врахували всі вимоги щодо якості, безпеки та екологічності, що пред’являються до свердловинних насосів в країнах Євросоюзу.

– Крім свердловинних насосів, яку ще продукцію пропонує бренд HELZ споживачам?
– Крім свердловинних насосів «Капітан Плюс», HELZ пропонує традиційну лінійку поливних поверхневих електронасосів БОЦМАН (серії БЦ), які добре відомі споживачам завдяки своїй надійності, невибагливості і довговічності. Крім цього, лінійку товарів народного споживання доповнюють подрібнювачі кормів серії ІКОР, які використовуються для дроблення пшениці, жита, ячменю, кукурудзи, інших зернових культур, а також коренеплодів і є незамінними помічниками в підсобних і фермерських господарствах.

Перегляди: 11
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rynok-sverdlovynnyh-nasosiv-ukrayiny-realiyi-ta-perspektyvy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати