Tempo950x100

Tempo300x100

Ринок ягід України: внутрішній ринок чи експорт

Ринок ягід України: внутрішній ринок чи експорт

Про це під час свого виступу на дев’ятій міжнародній конференції «Ягоди України-2018: заморозка та свіжий ринок» заявив Олександр Хорев, керівник проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

«За нашими оцінками, цьогорічний ягідний сезон в Україні може відзначитися як відкриттям нових експортних можливостей для виробників, так і зміною фаворитів на ринку в цілому». – каже О.Хорев.

Зокрема, за словами експерта, високі ціни на суницю садову в минулому році знов привернули увагу садоводів до цієї культури, що в сукупності зі сприятливими погодними умовами приведе до значного збільшення урожаю. Виробництво малини, за прогнозами проекту, також зросте, в т.ч. за рахунок вступу в плодоношення нових насаджень. Пропозиція лохини теж збільшиться вже котрий рік поспіль, проте експерт наголошує, що ця ягода так і залишиться найдорожчою з усього сегменту, а її виробники вкотре робитимуть акцент на продажах на зовнішні ринки.

«В той же час головним аутсайдером ягідного ринку залишаються смородина та порічка, – наголошує аналітик. – Цей сегмент можна назвати досить сталим. Виробники не виявляють особливої зацікавленості у вирощуванні цих культур, адже споживання смородини та порічки досить невелике, а головними покупцями виступають переробники».

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rynok-yahid-ukrayiny-vnutrishnij-rynok-chy-eksport
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати