Tempo950x100

Tempo300x100

Ринок землі під питанням: Уряд пропонує суттєво скоротити видатки на земреформу

Ринок землі під питанням: Уряд пропонує суттєво скоротити видатки на земреформу

Про це свідчать розрахунки Кабміну щодо видаткової частини держбюджету, які є в розпорядженні ЕП.

Видатки на проведення земельної реформи пропонують скоротити до 51 млн грн (із 76 млн грн). Зокрема, за пропозицією бюджетного комітету ВРУ планують скасувати видатки на відрядження (699 тис грн), технічне обслуговування обладнання (6,1 млн грн) та перетворення матеріалів держфонду документації із землеустрою (18,1 млн грн).

Також скасовуються видатки на проведення інвентаризації земель та оновлення картографічної основи Держземкадастру (у бюджеті-2020 на це було передбачено 431 млн грн).

Крім цього, пропонують скасувати видатки на підтримку с/г виробників (у бюджеті-2020 на це передбачено 4 млрд грн):

програму розвитку тваринництва (1 млрд грн),
садівництва (400 млн грн),
підтримку фермерських господарств (185 млн грн),
здешевлення с/г техніки і обладнання (1 млрд),
здешевлення кредитів, у т.ч. для закупівлі землі с/г призначення (1,2 млрд грн),
підтримку сімейних фермерських господарств через механізм доплати на користь застрахованих осіб – членів/голови сімейного фермерського господарства ЄСВ (215 млн грн).

Також пропонують скасувати видатки на формування статутного капіталу Фонду часткового гарантування кредитів (240 млн грн) – за пропозицією бюджетного комітету ВРУ.

Крім цього, пропонують урізати видатки на функціонування торгових представництв за кордоном (із 26 млн грн до 400 тис грн) та видатки на просування експорту (із 45 млн грн до 3 млн грн).

Колишній міністр економіки Тимофій Милованов допускає, що у результаті таких змін “земельної реформи не буде”. 

“Сьогодні кілька джерел опублікували пропозиції до змін державних видатків. В результаті таких змін земельної реформи більше не буде. А якщо буде, то не для людей і маленьких фермерів, а для великих компаній у кого є гроші під час кризи”, – написав він.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rynok-zemli-pid-pytannyam-uryad-proponuye-suttyevo-skorotyty-vydatky-na-zemreformu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати