Tempo950x100

Tempo300x100

Ринок ЗЗР: що необхідно знати, щоб не обрати «кота в мішку»

Ринок ЗЗР: що необхідно знати, щоб не обрати «кота в мішку»

Досвідчені аграрії знають, що від якості вибору засобів захисту рослин (ЗЗР) залежить не лише ефективність виконання їх основної функції – захисту сільгоспкультур від бур’янів, хвороб та шкідників, а й, в остаточному підсумку, кількості та якості зібраного врожаю, а разом з цим і кінцевий успіх агробізнесу. Вибір ЗЗР та мікродобрив в даний час на вітчизняному ринку досить великий, але, експерти попереджають: у розмаїтті тих чи інших препаратів легко натрапити на підробку. Про те як придбати якісні ЗЗР та мікродобрива AgroNews.ua розповів керівник відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР групи компаній UKRAVIT  Олександр Мигловець.

За словами експерта, частка «чорного ринку» в сегменті ЗЗР в Україні оцінюється Європейською Асоціацією ЗЗР на рівні 15-25% від легального ринку.

«Природно, що в цій частці присутні як неякісні продукти китайського виробництва, так і банальні підробки під всесвітньо відомі бренди. Не виняток і підробки продукції українських виробників. Наявність такої великої кількості фальсифікату на ринку частково пояснюється низькою платоспроможністю українських фермерів, яка змушує аграріїв шукати більш дешеві ЗЗР та мікродобрива. Однак, така економія часто виходить боком. Контрафактні препарати можуть завдати шкоди не лише сільськогосподарським культурам, а і здоров’ю працівників, споживачів сільгосппродукції, забруднювати грунти та навколишнє природне середовище», – зазначає Олександр Мигловець.

У цих умовах, наголошує Олександр Мигловець, компанії-виробники намагаються своїми силами захистити своїх споживачів від підробок.

Наприклад, Група Компаній UKRAVIT постійно вдосконалює та розробляє нове елементи захисту від підробок, інформує своїх клієнтів про те, що головною умовою захисту від підробок своєї продукції є її придбання виключно у офіційних дистрибуторів, які працюють у всіх регіонах України.

«Ми зацікавлені не лише у збереженні своєї репутації надійного партнера українських аграріїв, а й в тому, щоб наш споживач купував дійсно якісний продукт європейської якості за українськими цінами. В цьому і полягає основна бізнес-стратегія компанії UKRAVIT», – зазначив Олександр Мигловець.

У той же час, експерт вважає, що серед практичних кроків по ліквідації ринку контрафактної продукції ЗЗР, які необхідно прийняти на державному рівні, є вдосконалення процедури державної реєстрації в частині боротьби з недобросовісними реєстрантами, які подають недостовірні дані про виробника і впровадження дієвої системи ринкового нагляду для боротьби з місцевими нелегальними виробниками.

«Все це необхідно чітко прописати в законодавстві для того, щоб ми змогли захистити нашу землю, наших сільгоспвиробників і майбутнє країни в цілому», – резюмував Олександр Мигловець.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/rynok-zzr-shcho-neobhidno-znaty-shchob-ne-obraty-kota-v-mishku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати