Tempo950x100

Tempo300x100

Садівники просять переглянути механізм розрахунку дотацій виробникам плодово-ягідної продукції

Садівники просять переглянути механізм розрахунку дотацій виробникам плодово-ягідної продукції

Асоціація «УКРСАДПРОМ» у відритому листі звернулася до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням переглянути існуючий механізм розрахунку та виплати дотацій виробникам плодово-ягідної продукції за державною програмою 2801580 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників».

Так, особливість галузі садівництва і ягідництва полягає у сезонності виробництва і реалізації, та поряд із цим, стабільністю виробничих витрат. За таких умов, виробники галузі садівництва і ягідництва жодного разу не отримали державні дотації у розмірі фактично сплаченого податку на додану вартість, фактично отримуючи дотації на рівні від 20 до 70 відсотків від розрахованого розміру.

Асоціація «УКРСАДПРОМ» звертається до уряду з проханням змінити умови нарахування ПДВ для виробників плодово-ягідної продукції. Зокрема, з огляду на адаптацію українського законодавства до законодавство ЄС, в т.ч. в частині оподаткування, Асоціація вимагає забезпечити реформування механізму оподаткування податком на додану вартість виробників плодово-ягідної продукції шляхом встановлення ставки податку на додану вартість для такої продукції на середньому європейському рівні у розмірі 7%.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sadivnyky-prosyat-perehlyanuty-mehanizm-rozrahunku-dotacij-vyrobnykam-plodovo-yahidnoyi-produkciyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати