Tempo950x100

Tempo300x100

Саме час подбати про захист зернових культур

Саме час подбати про захист зернових культур

Поради сільгоспвиробникам дає експерт аграрного ринку, керівник відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР Групи Компаній UKRAVIT Олександр Мигловець.

Обробку озимих зернових культур можна поділити на три складові – це обробка гербіцидами (проти бур’янів), фунгіцидами (проти хвороб рослин) та інсектицидами (препаратами проти шкідників).

Виходячи із досвіду, як саме провести обробку ефективно і ощадливо, радив би звернути увагу на такі гербіциди як Голд Стар Екстра, Вейрон або Агент. Будь який із цих препаратів  має достатньо широкий спектр контрольованих видів бур’янів.

Обравши ефективний гербіцид від бур’янів, для першого обприскування сходів проти хвороб, оптимально підібрати Ті Рекс, Дезарал Екстра або ж препарат Акула. Вони захищають рослини від цілого комплексу хвороб, їх дія – як сучасних високоефективних препаратів –  спрямована на профілактику від хвороб або ж проявляє лікувальні властивості. Крім того, всі ці препарати дозволяють не лише  забезпечити високоефективний захист зернових культур від цілого комплексу хвороб, але і суттєво заощадити кошти завдяки нижчий ціні порівняно до іноземних препаратів.

Щодо обробки сходів від шкідників, то рекомендовано застосувати інсектициди Фас або Антиколорад Макс. Обидва ці засоби високоефективні у знищенні шкідників як на зернових культурах, так і на цілій гамі рослин, кущів та дерев, які вирощуються у більшості наших садиб. Це картопля, капуста, буряк, яблуня та слива (Фас), картопля, капуста, томати, бобові (Антиколорад Макс).

Спеціально для озимих зернових культур – посівів пшениці або ячменю – я б радив також застосування регулятора росту – наприклад, Гулівер Хлормекват-хлорид. Завдяки наявності в складі цього препарату специфічної діючої речовини, відбувається збільшення та потовщення стінки стебла, скорочення довжини між вузлами, що значно підвищує стійкість до вилягання та сприяє покращенню фітосанітарного стану посівів.

Також важливим елементом догляду за озимими зерновими є застосування позакореневих підживлень мікродобривом Авангард Р Зернові, що сприятиме збільшенню урожайності.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/same-chas-podbaty-pro-zahyst-zernovyh-kultur
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати