Санкції РФ ніяк не позначаться на діяльності агрохолдингів України

Санкції РФ ніяк не позначаться на діяльності агрохолдингів України

Про це заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Михайло Соколов в коментарі УНН.

Обмеження можуть торкнутися тільки контрабандних поставок і тих агрохолдингів, які мають активи на території РФ, пояснив він.

“Начебто у “Кернел” є такі активи, але наскільки я читав у ЗМІ – вони у спільній власності з іншими компаніями, тому, знову ж, навряд чи щось з ними станеться.

Можливо, вони позбавляться права ними користуватися або отримувати від них прибуток. Але в цілому думаю, що критично це по них не вдарить”, – зазначив Соколов.

У той же час він не знайшов логіки в діях уряду РФ, яке ввело санкції проти одного співвласника “Кернел” Андрія Веревського, але випустила з уваги іншого – нардепа Віталія Хомутинніка.

“Напевно це тому, що він, наскільки ми всі знаємо, з команди Віктора Федоровича. Це як один з варіантів. Я розумних варіантів не бачу.

Але якщо Росія хотіла таким чином вплинути на людей, які в свою чергу мають вплив в українській політиці – логічно було б Хомутинніка ставити одним з перших, а не виключати взагалі. Тому, найімовірніше, там якісь особисті зв’язки і моменти”, – припустив Соколов.

Нагадаємо, під санкції РФ потрапили три найбільших агрохолдинги України: “МХП”, “Нібулон” і “Кернел”, а також їхні власники Юрій Косюк, Олексій Вадатурський і Андрій Веревський.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sankciyi-rf-niyak-ne-poznachatsya-na-diyalnosti-ahroholdynhiv-ukrayiny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати