Tempo950x100

Tempo300x100

Селекціонери вивели морозостійкі банани

Селекціонери вивели морозостійкі банани

Через 40 років досліджень 69-річному Сецузо Танака, який не має досвіду ведення сільського господарства, вдалося розробити метод, завдяки якому банани можуть виживати в холодну погоду. Його робота дозволяє вирощувати фрукти за межами тропічних або субтропічних регіонів, пише Зерно.

Морозостійкі банани під назвою Monge, що означає «супер» на діалекті Окаяма, були виведені на основі всесвітньо відомого сорту Грос Мішель. Monge досить затребувані на ринку, незважаючи на те, що упаковка з трьох штук обійдеться в суму трохи вище $44. Під час вирощування унікальних бананів не застосовуються пестициди, їх смак дуже насичений, солодкий, а шкірка — їстівна.

[[{“fid”:”374112″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Метод Сецузо Танаки полягає в вимочуванні частини рослин у спеціальній рідині і повільного їх заморожування (температура морозильної камери поступово зменшується до -60 градусів Цельсія протягом шести місяців).

Провівши дане випробування вперше, пан Танака виявив, що рослини, які пройшли цю процедуру заморожування, змогли рости. Фактично, рослини стали рости швидше, ніж традиційні банани, і врожаю виходило набагато більше за більш короткий період.

За словами дослідника, даний метод можна застосовувати і по відношенню до інших тропічних рослин, таким як кавові дерева і папайя. Процес вирощування відбувається в основному без пестицидів.

Незважаючи на те, що банани Monge можна вирощувати у відкритому грунті, Сецузо Танака обробляє їх в теплиці, щоб захистити фрукти від тайфунів.

Перегляди: 22
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/selekcionery-vyvely-morozostijki-banany
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати