Tempo950x100

Tempo300x100

Селяни, аграрії та атовці погрожують влаштувати акцію протесту під Кабміном через неможливість провести розпаювання землі

Селяни, аграрії та атовці погрожують влаштувати акцію протесту під Кабміном через неможливість провести розпаювання землі

Сільський голова села Родниківка Уманського району Черкаської області  Руслан Яремчук подав заяви до обласної та міської прокуратур, обласної міліції та СБУ про вчинення злочину керівництвом головного управління Держгеокадастру у Черкаській області з вимогою розпочати досудове розслідування,повідомляє прес-служба ВАР.

У заяві він описує ситуацію, коли керівник головного управління Держгеокадастру у Черкаськіій області Ольга Залога своїм наказом передала у приватну власність земельну ділянку площею 2 га на території Родниківки невідомій особі для ведення особистого селянського господарства. Однак, ця земельна ділянка має інше цільове призначення: це – землі промисловості.

Описана подія відбулась на фоні того, що більше 400 жителів села, серед яких  понад 50 атовців, вже кілька років поспіль не можуть отримати дозволу на розпаювання землі у своєму ж населеному пункті. Починаючи із 2014 року КСП «Родниківка», де наразі працює більшість мешканців села, звертається до органів виконавчої влади та судів стосовно отримання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо приватизації земель. Уже два роки як набуло сили рішення Черкаського окружного адміністративного суду, яке зобов’язує обласний Держгеокадастр надати відповідний дозвіл. Однак, рішення суду до цих пір не виконується.

29 травня селяни, атовці та аграрії провели попереджувальну акцію протесту, перекривши міжнародну трасу М-05 Київ-Одеса на півтори години. Вони вимагали виконання рішення суду та звільнення очільниці обласного Держгеокадастру Ольги Залоги. Підтримали протестувальників і депутати Черкаської обласної ради. Однак, справа з місця так і не зрушилась – обласний Держгеокадастр не надав відповідного дозволу.

Як зазначив керівник КСП «Родниківка» Сергій Войченко, якщо рішення суду і надалі не виконуватиметься, селяни влаштують чергову акцію протесту.

«Працівники КСП «Родниківка» готові протестувати прямо під стінами Кабінету Міністрів. Приїде щонайменше 200 осіб. Ми хочемо, щоб вище керівництво країни почуло, як «працюють» на місцях деякі держслужбовці», – сказав Сергій Войченко.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/selyany-ahrariyi-ta-atovci-pohrozhuyut-vlashtuvaty-akciyu-protestu-pid-kabminom-cherez-nemozhlyvist-provesty-rozpayuvannya-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати