Tempo950x100

Tempo300x100

Селяни не збираються вибачати владі відсутність діалогу з ними

Селяни не збираються вибачати владі відсутність діалогу з ними

Таким чином, аграрії висловили свій протест  проти прийняття поправки до Податкового кодексу, яка скасовує ПДВ при експорті олійних з 1 березня 2018 року. Аграрії вважають, що це  призведе до зниження закупівельних цін на олійні культури. За підсумками 2018 року можуть збанкрутувати дрібні та середні сільгоспвиробники, повідомляє прес-служба УАК.

У тому, що цей тиждень буде вирішальним для   аграрного сектора, який незважаючи на дії влади захищатиме свої інтереси, були переконані  очільники профільних аграрних асоціацій на прес-конференції в «Інтерфаксі». Вони констатували, що попри те,  що 7 грудня одразу після ухвалення парламентом скасування  відшкодування ПДВ при експорті олійних культур (сої, ріпаку, соняшника) висловили свою рішучу позицію з цього болючого питання та закликали владу до діалогу, але діалогу, на жаль, не відбулося.

«Жодної логіки, жодного державницького підходу до такого рішення влади не простежується. Натомість, простежуються приховані інтереси окремих суб’єктів, які мають вплив на політичні сили, представлені в парламенті та  які почали тиснути на владу. Це політична спекуляція. Селяни  не збираються вибачати владі  відсутність діалогу з ними», –  вважає народний депутат, президент УАК Леонід Козаченко. За його словами, треба зробити все можливе і неможливе, аби не заводити цю проблему в глухий кут і не лише  в питанні зняття ПДВ, а й повернутись до розподілу  дотаційного бюджету. Профільний парламентський комітет тричі порушував питання квазіакомуляції, зокрема, щодо збільшення цієї суми, але  вона зникла і тепер не відомо, що буде замість квазіакомуляції. «Влада має захистити інтереси аграріїв. Треба змінити цю ситуацію на краще для України, для кожного з нас, а не для окремих політичних сил», – констатував президент УАК.

Директор ГО «Всеукраїнський аграрний форум» Марія Дідух зауважила, що аграрії все ж сподіваються, що влада таки їх почує.   Зокрема, аграрні асоціації вже звернулись до Президента України з проханням захистити інтереси українських сільгоспвиробників, які були порушені під час прийняття низки законодавчих актів. Завтра,  об 11.00, в Українському Домі вже заплановане віче за участі  представників найбільших аграрних асоціацій, керівників сільгосппідприємств, центральних органів державної влади.  Якщо діалогу не відбудеться, сільгоспвиробники обіцяють вже 21 грудня  перекрити урядовий квартал  та розпочати загальнонаціональний  страйк.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/selyany-ne-zbyrayutsya-vybachaty-vladi-vidsutnist-dialohu-z-nymy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати