Tempo950x100

Tempo300x100

Середня стартова ціна на землю в регіонах України

Середня стартова ціна на землю в регіонах України

Одним із важливих чинників при визначенні вартості стане природно-кліматичний, з урахуванням якого і було складено карту середніх стартових цін.

Landlord аналізував ситуацію та з’ясовував, за якою ціною буде продаватися земля в Україні, які чинники впливатимуть на вартість сільськогосподарських угідь.

Серед важливих факторів для визначення ціни – природно-кліматичний. Саме тому найдорожчими будуть землі в Центральному і Західному регіонах України. Крім достатнього рівня вологи, ці регіони відрізняються і великою часткою чорноземів у складі ґрунтів.

Пропонуємо ознайомитися з картою, складеною з урахуванням даних відкритих аукціонів «СЕТАМ». Згідно з нею середня стартова ціна ріллі в регіонах України становитиме:

15–30 тис. грн/га – Закарпатська, Рівненська, Волинська, Донецька, Запорізька, Херсонська, Сумська області;
30–40 тис. грн/га – Луганська, Харківська, Тернопільська, Київська, Івано-Франківська, Чернівецька, Житомирська, Одеська, Миколаївська, Львівська області;
45–50 тис. грн/га – Чернігівська, Дніпропетровська області;
50–70 тис. грн/га – Черкаська, Кіровоградська, Полтавська, Вінницька, Хмельницька області.


Експерти попереджають, що в перші кілька років ринок землі буде ринком продавця: бажаючих продати буде значно більше, ніж покупців.

«Як показує практика інших країн, спочатку ринок переживає шок – ціни стартують із високих позначок і швидко йдуть донизу», – зазначає керівник галузевої практики агропромислового сектора KPMG в Україні Олександр Гаврилюк.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/serednya-startova-cina-na-zemlyu-v-rehionah-ukrayiny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати