Сезон кавунів і динь завершиться раніше, ніж у минулому році

Сезон кавунів і динь завершиться раніше, ніж у минулому році

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Згідно з даними щоденного моніторингу проекту, якщо в минулому році сезон реалізації динь і кавунів закінчився в середині вересня, то в цьому році виробники вже все частіше повідомляють про завершення сезону продажів. На думку експертів, це пов’язано зі зниженням врожайності баштанних в країні із-за несприятливих погодних умов.

На сьогоднішній день виробники пропонують до продажу залишкові партії кавунів по 1,5-4 грн/кг($0,07-0,16/кг), що в середньому в 2 рази дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Тим часом, останні партії динь фермери готові відвантажувати по 2,5-6 грн/кг($0,10-0,24/кг) в залежності від сорту та якості, тоді як тижнем раніше ціна на цю продукцію була на 15% вище, ніж сьогодні.

Як відзначають учасники ринку, поточний сезон був вкрай невдалим як у плані темпів реалізації, так і в плані ціноутворення. При цьому в нинішньому році помітно збільшився відсоток продукції нестандартного, більш великого розміру, яку покупці купували неохоче. Ще одним негативним фактором сезону стала посуха, що спостерігалася в ряді регіонів і нерідко надавала негативний вплив на якість баштанних.

Варто відзначити, що ціна на кавуни в Україні на сьогоднішній день в середньому вже на 35% нижче, ніж в аналогічний період минулого року. Ціни на дині в середньому знизилася на 45% порівняно цінної на дану продукцію роком раніше.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sezon-kavuniv-i-dyn-zavershytsya-ranishe-nizh-u-mynulomu-roci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати