Tempo950x100

Tempo300x100

Сезон кавунів: скільки коштують баштанні на ринках і в магазинах

Сезон кавунів: скільки коштують баштанні на ринках і в магазинах

Смугасті ягоди з херсонських полів уже роз’їжджаються Україною, пише ТСН.

Цього року перший врожай на Херсонщині зібрали на місяць раніше. Розсаду сюди висадили під плівку ще у квітні. Далі – справа природи.

Спека, що змінила прохолодну весну, посприяла раннім кавунам, вони швидко виросли і дозріли. Від граду їх захистила плівка. Натомість частину насаджень у відкритому ґрунті негода знищила.

“Від числа 20 буде пік. Але все залежить від природи. Якщо буде аномальна спека, то одночасно у всіх поспіє”, – каже фермер Сергій Коротун. 

Прогнозувати ціни на увесь сезон фермери не беруться. Зараз гуртом із поля ранні кавуни коштують від чотирьох до п’яти гривень. На ринках і трасах Херсонщини їх продають по 15 гривень за кілограм. У супермаркетах – на дві гривні дорожче. За кіло динь просять 25-30 гривень. Середній кавунчик заважить гривень на 100. Великий – більше.

У столичних супермаркетах херсонські кавуни з’явилися з тиждень тому. На ціннику – 13.89 грн за кілограм. Це сьогодні найдешевше. Покупці задоволені.

У великі гіпермаркети український врожай завезуть незабаром, тоді і з ціною визначаться. Нині тут тільки іспанські – по 39,90 за кілограм. Один середні кавун обійдеться десь у 50 гривень. За триста метрів від магазину стільки ж коштує вдвічі більший – херсонський.

Ціну у столиці формує географія. Приміром, на Подолі – плюс п’ять гривень за кілограм – 20.

Експрес-результат свідчить, що вміст нітратів в межах норми. Кавунового ажіотажу ні серед покупців, ні серед продавців поки не помітно. Але як для старту сезону результати досить обнадійливі.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sezon-kavuniv-skilky-koshtuyut-bashtanni-na-rynkah-i-v-mahazynah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати