Tempo950x100

Tempo300x100

Шахраї надурили фермера на 211 тисяч гривень

Шахраї надурили фермера на 211 тисяч гривень

Про це пише kurkul.com. 

Він одразу звернувся із заявою у Глухівський відділ поліції. Директор розповів, що знайшов через інтернет вигідну пропозицію про продаж мінеральних добрив. Подзвонивши за вказаним номером, домовився з автором об’яви про оплату після прибуття товару.

У зазначений день на територію агрофірми прибула вантажівка з 23 т мінеральних добрив. Машина тільки-но зупинилась, як покупцеві зателефонував нібито бухгалтер підприємства-продавця. Він наполягав негайно сплатити товар та вказав реквізити підприємства. Покупець перевірив наявність і якість добрива, дав згоду на розвантаження і перерахував 211 тис. грн. постачальнику. Через годину після розвантаження добрив водій вантажівки повідомив, що на рахунок фірми-продавця кошти не були переведені, тому товар він залишити не може.

Покупець намагався зателефонувати людині, яка представилась бухгалтером постачальника, але абонент вже був поза зоною досяжності.

«Я ще раз закликаю громадян бути уважними та обережними при спілкуванні з незнайомцями, тим більше через мережу інтеренет або по телефону. Цілком зрозуміло, що при такому спілкуванні у шахрая безліч шансів залишитися лише віртуальною «маскою», тим більше, що він може перебувати в будь-якому регіоні країни і діє дуже швидко. Тому я знову застерігаю: будьте уважними, обачними і обережними. Покупки слід здійснювати тільки після отримання товару і тільки за офіційними документами, що підтверджують установчі дані і реквізити як продавця, так і покупця», — коментує ситуацію начальник Глухівського відділу поліції Роман Невожай.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 КК України (шахрайство), і роблять все можливе для встановлення особи зловмисника.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/shahrayi-naduryly-fermera-na-211-tysyach-hryven
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати