Що буде з цінами на продукти в умовах воєнного стану

Що буде з цінами на продукти в умовах воєнного стану

Про це повідомив голова Ради з питань експорту продовольства (UFEB) Богдан Шаповал, пише facenews.ua.

“Військовий стан жодним чином не позначиться на вартості продуктів, і на експорт. Бізнес є бізнес, a затримки на кордонах у нас і так завжди були. Якщо не буде паніки і люди не побіжать в магазини, ситуація не зміниться”, — сказав він.

Директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в той же час не настільки песимістичний. Він каже, що може обвалиться гривня, a разом з нею — збільшиться споживча інфляція.

“Необхідно у найближчі дні зробити все, щоб не відбулося панічних дій населення, які, як і в часи Майдану, можуть за 2-3 дні зробити місячний обсяг закупівель, що призведе до тимчасово порожніх полиць магазинів і подальшого підвищення вартості соціальних продуктів тривалого зберігання. Гривня вже прогнозовано пішла вниз, поки тільки на 5 коп. Але її рух буде дуже важливим для нас, оскільки значне ослаблення гривні може різко спровокувати істотну споживчу інфляцію. І коливання гривні в грудні будуть впливати на вартість товарів і послуг вже в січні 2019 року”, — зазначив Дорошенко.

Нагадаємо, Верховна Рада ввела військовий стан у 10 областях України.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/shcho-bude-z-cinamy-na-produkty-v-umovah-voyennoho-stanu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати