Tempo950x100

Tempo300x100

Що буде з ціною на курятину

Що буде з ціною на курятину

В Україні зростає попит на курятину. У жовтні внутрішнє споживання перевищило межу в 100 тисяч тонн. Такі дані наводять фахівці асоціації “Союзу птахівників України”. Ці цифри є рекордними з початку року, пише Сегодня.

На ринку ціна гомілки стартує від 39 гривень, за крильця просять від 27 гривень, а філе коливається в межах 90-100 гривень, але якщо добре пошукати, то можна знайти і по 80.

Покупець Павло стверджує, що курятина постійно дорожчає, а продавщиця Наталя навпаки переконує, що вартість знизилася.

“Ціни знизилися на чотири гривні. Це тільки одне філе. Адже найбільш ходовий товар – це куряче філе”, – розповіла вона.

Аналітики аграрного ринку підтверджують, що за минулий місяць м’ясо курки дійсно подешевшало на кілька відсотків. Однак за весь рік воно додало 7% і зрівнялася в ціні з європейськими країнами. Все через те, що вітчизняні виробники стали більше експортувати. Відповідно зменшилася пропозиція на внутрішньому ринку, що призвело до подорожчання.

“Ми прогнозуємо, що до кінця року буде збільшуватися роздрібна ціна на курятину. Це обумовлено в першу чергу сезонними коливаннями, пов’язаними з новорічними святами і низькою купівельною спроможністю нашого населення”, – розповіла провідний науковий співробітник відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Наталя Копитець.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/shcho-bude-z-cinoyu-na-kuryatynu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати