Tempo950x100

Tempo300x100

Що буде з Мінагрополітики і ринком землі

Що буде з Мінагрополітики і ринком землі

Четвертий номер у списку партії «Слуга народу» і секретар Національного інвестиційного ради Давид Арахамія заявив, що відкритий ринок землі в Україні необхідний. Але у партії ще не знають, в якій саме формі це буде втілено в життя. Про це він розповів інтернет-виданню «АгроЮг».

“Те, чого всі одночасно і бояться і хочуть – ринок землі. Плануємо виробити певну політику. Відразу скажу, що ринок потрібен, а в якій формі це буде…  Чи це буде експериментально, спочатку державні землі, чи це буде відразу, але з якимись обмеженнями, чи то будуть преференції в українців. Ми ще не визначилися, працюємо з асоціаціями. Всі чекають одразу припливу інвестицій – 20-30 млрд доларів на рік протягом перших 10-ти років. Те, що потрібно для нашої країни”, – коментує Арахамія.

Крім цього, на його думку, в Міністерстві аграрної політики і продовольства України повинні залишитися працювати технократичні чиновники, а ті, хто на сьогоднішній день займається лобіюванням інтересів великих компаній, повинні піти.

“Зараз все одно буде формуватися новий уряд. Напевно, хороші технократичні чиновники залишаться, а ті, хто займається лобіюванням інтересів великих компаній, повинні, швидше за все, піти. Наша позиція: всі розуміють, що бізнес – це і є основа економіки, і якщо бізнес не задоволений, не розвивається, то ніякої економіки не буде. У держави, на превеликий жаль, зараз дуже велика соціальне навантаження: на кожного працюючого бізнесмена сьогодні є приблизно 3,5-4 непрацюючі людини. Тобто, для того, щоб це співвідношення зменшувати, потрібно, щоб було більше бізнесу. Якщо в країні несприятливі умови для бізнесу – 10 контролерів на 1 працюючого, то бізнес розвиватися не буде. Якщо на 10 працюючих – 1 контролер, то все буде добре”, – упевнений Давид Арахамія.

Перегляди: 14
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/shcho-bude-z-minahropolityky-i-rynkom-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати