Tempo950x100

Tempo300x100

Що будуть робити з українським шоколадом, який не відповідає європейським стандартам

Що будуть робити з українським шоколадом, який не відповідає європейським стандартам

Стало відомо, що в Україні будуть робити з шоколадом, який не відповідає європейським нормам, нещодавно впровадженим у нас.

Так, “Юрліга” пише, що шоколад, який не відповідає новим вимогам будуть продавати до кінця терміну придатності.

Також до липня 2019 року на ринку можуть бути представлені продукти з какао і шоколаду, марковані по-старому. Це передбачено наказом Мінагрополітики від 28 грудня 2017 року № 705, який набув чинності 10 січня.

Тепер на маркуванні шоколадних продуктів повинна міститися інформація про загальну кількість какао-продуктів у відсотках в перерахунку на сухі речовини, зі словами “мінімальний вміст какао-продуктів”, “мінімальний вміст какао-масла” (для білого шоколаду). Для виробництва білого, молочного, сімейного молочного, шоколаду “a la taza” і “familiar a la taza” дозволяється використання рослинних жирів у кількості, що не перевищує 5 % загальної маси готового виробу після відрахування деяких їстівних речовин, при цьому не зменшуючи мінімальний вміст какао-масла і загальну кількість какао-продуктів у перерахунку на сухі речовини.

Після такого переходу на євростандарти у третини цукерок заберуть право називатися шоколадними. А сам шоколад подорожчає, але стане кориснішим.

Джерело: strana.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/shcho-budut-robyty-z-ukrayinskym-shokoladom-yakyj-ne-vidpovidaye-yevropejskym-standartam
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати