Tempo950x100

Tempo300x100

Що передбачає новий компромісний законопроект про ринок землі

Що передбачає новий компромісний законопроект про ринок землі

Про це у Facebook повідомила заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук. 

“Президент запропонував компроміс, який погодили наші партнери і який на фракції зустріли оплесками. А саме – ринок землі запропоновано ухвалити в наступних параметрах. Він вступить в дію з 1 липня 2021. Тобто, коли посткоронавірусна паніка спаде і всі повернуться до нормального життя. Перші два роки землю зможуть купувати лише фізичні особи-громадяни України і не більше 100 гектарів у одні руки”, – написала Кравчук за результатами засідання фракції за участі Президента, Голови ВР і Прем’єр-міністра.

Вона додала, що після цього періоду протягом наступних двох років землю зможуть купувати, як і передбачається базовою моделлю, українські юридичні особи – не більше 10 тис. гектарів в одні руки.

“Землі сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності продаватися не будуть (принаймні перші два роки мінімум). Продаж іноземцям – як і було вирішено раніше – після референдуму”, – зауважила Кравчук.

Вона наголосила, що вищеописані умови приймають міжнародні кредитори.

“Це означає, що ніякі “роштильди”, якими лякали людей, не збиралися і не збираються скуповувати нашу землю. Це означає, що так само ніхто не збирався її розпродавати. Від нас ніхто не хоче забрати наше багатство, світ чекає від нас сигналів про нашу готовність втілювати реформи і боротися з сірими ринками”, – додала Кравчук.

Нагадаємо,  на позачерговому засіданні Рада в понеділок розгляне земельний законопроект та ще кілька законопроектів щодо боротьби з коронавірусом та зміни до бюджету.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/shcho-peredbachaye-novyj-kompromisnyj-zakonoproekt-pro-rynok-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати