Tempo950x100

Tempo300x100

Що відбувається на ринку масла

Що відбувається на ринку масла

Основна причина – вплив зовнішнього ринку, сильного зниження цін в Європі і Новій Зеландії, пише ІНФАГРО.

Поставки масла з Білорусі більше не впливають на український ринок. Білоруське масло зараз знову практично повністю направляється в РФ.

Ціни попиту західних трейдерів на українське масло 82% для Африки і Близького Сходу встановилися на рівні 3700-3800 USD/т. Навіть підприємствам з єврономерами складно реалізувати масло в ЄС дорожче 4100 USD/т. Завдяки високим цінам в Росії, зараз знову вигідніше продавати масло в пострадянські країни. Там за нього платять по 4000-4200 USD/т.

На внутрішньому ринку цінового обвалу не сталося лише через девальвовацію гривні. Високожирне масло в крупному опті продається по 125-130 тис. грн/т, а селянське – по 105-110 тис. грн/т. Для поставок в СНД, так й на внутрішньому ринку, ціни на масло могли б найближчим часом збільшитися, якби його пропозиція в країні була меншою. Але і запаси річного товару зараз великі, і виробництво залишається ще досить значним через високу активність операторів ринку сирних продуктів. Навіть в минулому місяці, коли більш гостро стояла проблема експорту сирних продуктів, в Україні було вироблено близько 9,5 тис. т вершкового масла, що всього на 6% менше в порівнянні з безпроблемним серпнем 2017 року.

У вересні виробництво масла, звичайно, знизилося через слабку активність сушильщиків, але все ж його пропозиція істотно перевищує попит.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/shcho-vidbuvayetsya-na-rynku-masla
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати