Tempo950x100

Tempo300x100

Що заважає Держпроджспоживслужбі належно боротися із АЧС

Що заважає Держпроджспоживслужбі належно боротися із АЧС

Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, передає УНН.

“Епізоотична ситуація в країні залишається досить напруженою. Особливих збитків суб’єкти господарювання зазнають через африканську чуму свиней”, – сказав він.

Мораторій на перевірки бізнесу, що був ведений в Україні 3 роки тому, є однією із причин поширення АЧС, зазначив очільник Держпродспоживслужби.

“Раніше запроваджений мораторій на перевірки суб’єктів господарювання дещо розхолодив і розслабив підприємців, у результаті чого фіксується збільшення випадків АЧС в країні”, – повідомив В.Лапа.

Нагадаємо, в Україні ситуація із АЧС критична вже не перший рік. Збитки, за підрахунками експертів, наразі перевищують 1 млрд грн. З початку року в країні зафіксовано 140 спалахів хвороби і до кінця року їх кількість ще може зрости.

Фермери в епідемії АЧС звинувачують державу і профільні контролюючі органи, які не здатні якісно протистояти поширенню вірусу.

У Держпродспоживслужбі, в свою чергу, нарікають на брак фінансування для протиепізоотичних заходів. У Верховній Раді, тим часом, вважають, що справжня проблема служби не в фінансах, а в кадрах і компетенції.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/shcho-zavazhaye-derzhprodzhspozhyvsluzhbi-nalezhno-borotysya-iz-achs
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати