Щоб залагодити наслідки торгової війни з Китаєм, уряд США виділить фермерам $15 млрд

Щоб залагодити наслідки торгової війни з Китаєм, уряд США виділить фермерам $15 млрд

Про це повідомляє Reuters, пише landlord.ua.

Глава Білого Дому підкреслив, що його адміністрація має зробити певні кроки, щоб поліпшити тяжку ситуацію, в якій перебувають американські фермери. Поки що Трамп озвучив лише суму – близько $15 млрд, не надавши подробиць про те, який саме пакет допомоги буде реалізовано.

Американські фермери, які є ключовим компонентом для Трампа, найбільше постраждали через торгову війну між США та Китаєм. Поставки до Китаю сої, яка становить найбільшу частку в сумарній вартості сільськогосподарського експорту в США, скоротилися до 16-річного мінімуму у 2018 р. А в понеділок ф’ючерси на сою США знизилися до найнижчого рівня за останні 10 років.

«З мільярдів доларів, які ми беремо (за тарифами на імпорт з Китаю), невелика частина суми буде спрямована для наших фермерів, тому що Китай буде відповідати, можливо, певною мірою, проти наших фермерів», – сказав президент США.

Китай уже заявив, що збільшить мита на низку товарів США, зокрема на заморожені овочі, все глибше занурюючись у торгову війну з Вашингтоном після попередження Трампа.

Минулого року Пекін підвищив тарифи на імпорт сільськогосподарських товарів США, включаючи сою, зерно сорго і свинину, – у відповідь на мита, встановлені США.

Хоча американські фермери багато в чому підтримували Трампа, багато хто з них закликав до завершення торговельного спору, який поглиблював борг фермерських господарств до найвищих рівнів за останнє десятиліття і погіршив умови кредитування сільського господарства у США.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/shchob-zalahodyty-naslidky-torhovoyi-vijny-z-kytayem-uryad-ssha-vydilyt-fermeram-15-mlrd
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    USDA збільшив прогноз експорту української пшениці

    БІЛЬШЕ НОВИН