Tempo950x100

Tempo300x100

Щоб залагодити наслідки торгової війни з Китаєм, уряд США виділить фермерам $15 млрд

Щоб залагодити наслідки торгової війни з Китаєм, уряд США виділить фермерам $15 млрд

Про це повідомляє Reuters, пише landlord.ua.

Глава Білого Дому підкреслив, що його адміністрація має зробити певні кроки, щоб поліпшити тяжку ситуацію, в якій перебувають американські фермери. Поки що Трамп озвучив лише суму – близько $15 млрд, не надавши подробиць про те, який саме пакет допомоги буде реалізовано.

Американські фермери, які є ключовим компонентом для Трампа, найбільше постраждали через торгову війну між США та Китаєм. Поставки до Китаю сої, яка становить найбільшу частку в сумарній вартості сільськогосподарського експорту в США, скоротилися до 16-річного мінімуму у 2018 р. А в понеділок ф’ючерси на сою США знизилися до найнижчого рівня за останні 10 років.

«З мільярдів доларів, які ми беремо (за тарифами на імпорт з Китаю), невелика частина суми буде спрямована для наших фермерів, тому що Китай буде відповідати, можливо, певною мірою, проти наших фермерів», – сказав президент США.

Китай уже заявив, що збільшить мита на низку товарів США, зокрема на заморожені овочі, все глибше занурюючись у торгову війну з Вашингтоном після попередження Трампа.

Минулого року Пекін підвищив тарифи на імпорт сільськогосподарських товарів США, включаючи сою, зерно сорго і свинину, – у відповідь на мита, встановлені США.

Хоча американські фермери багато в чому підтримували Трампа, багато хто з них закликав до завершення торговельного спору, який поглиблював борг фермерських господарств до найвищих рівнів за останнє десятиліття і погіршив умови кредитування сільського господарства у США.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/shchob-zalahodyty-naslidky-torhovoyi-vijny-z-kytayem-uryad-ssha-vydilyt-fermeram-15-mlrd
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати