Tempo950x100

Tempo300x100

Шкідники зазнають поразки

Шкідники зазнають поразки

Співпраця, що продовжувалася майже рік,  була спрямована на зміцнення потенціалу національних служб фітосанітарного контролю в чотирьох східноєвропейських країнах.

Чотириденний семінар, що починає свою роботу сьогодні в Гродно (Білорусь), є фінальним заходом проекту ФАО. Співробітники державних установ пройдуть практичне навчання у визнаних міжнародних експертів, використовуючи сучасне лабораторне обладнання та інструменти контролю. Вони поглиблять свої знання щодо методики лабораторних досліджень і протоколів діагностики та контролю з метою забезпечення своєчасного та ефективного виявлення карантинних та регульованих шкідників.

«Зміцнення потенціалу фахівців з фітосанітарного контролю відіграє значну роль в успішному завершенні всього проекту», – сказав фахівець ФАО по рослинництву і захисту рослин Артур Шамілов. «Їх скоординована робота, сучасні знання та здатність працювати на новітньому обладнанні не тільки підвищать рівень продовольчої безпеки у всьому регіоні, а й допоможуть усунути недовіру і адміністративні бар’єри у двосторонній і міжнародної торгівлі».

Сприятливий час для поліпшення фітосанітарного контролю

Зростаюча міграція населення, зниження контролю за пересуванням товарів через національні кордони, а також розвиток торгово-економічних відносин між країнами – фактори, що сприяють переміщенню небезпечних шкідників рослин і пов’язаних з ними захворювань.

Спеціаліст ФАО з питань сільського господарства, Аветік Нерсисян, переконаний:

«Попередження поширення шкідників рятує посіви і знижує потребу у використанні пестицидів. Це сприяє поліпшенню здоров’я людей і тварин у всьому регіоні».

Сьогоднішні практичні заняття в Білорусі сприяють досягненню четвертої і останньої мети спільного проекту: зміцнення потенціалу країн щодо приведення сьогоднішніх практик у відповідність з новітніми міжнародними зобов’язаннями в рамках Угоди Світової організації торгівлі про застосування санітарних та фітосанітарних заходів та Міжнародної конвенції з карантину та захисту рослин (МКЗР).

До інших результатів проекту відносяться: поліпшення національного потенціалу в області зобов’язань за поданням звітності МКЗР, аналізу фітосанітарного ризику, процедур епідеміологічного нагляду та виявлення карантинних шкідників, проникнення яких пов’язане з міжнародними відвантаженнями.

В результаті наданої ФАО технічної допомоги, країни тепер мають інструментами для підвищення ефективності їх національних організацій із захисту рослин і можуть більшою мірою користуватися перевагами безпечної торгівлі.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/shkidnyky-zaznayut-porazky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати