Шкідники зазнають поразки

Шкідники зазнають поразки

Співпраця, що продовжувалася майже рік,  була спрямована на зміцнення потенціалу національних служб фітосанітарного контролю в чотирьох східноєвропейських країнах.

Чотириденний семінар, що починає свою роботу сьогодні в Гродно (Білорусь), є фінальним заходом проекту ФАО. Співробітники державних установ пройдуть практичне навчання у визнаних міжнародних експертів, використовуючи сучасне лабораторне обладнання та інструменти контролю. Вони поглиблять свої знання щодо методики лабораторних досліджень і протоколів діагностики та контролю з метою забезпечення своєчасного та ефективного виявлення карантинних та регульованих шкідників.

«Зміцнення потенціалу фахівців з фітосанітарного контролю відіграє значну роль в успішному завершенні всього проекту», – сказав фахівець ФАО по рослинництву і захисту рослин Артур Шамілов. «Їх скоординована робота, сучасні знання та здатність працювати на новітньому обладнанні не тільки підвищать рівень продовольчої безпеки у всьому регіоні, а й допоможуть усунути недовіру і адміністративні бар’єри у двосторонній і міжнародної торгівлі».

Сприятливий час для поліпшення фітосанітарного контролю

Зростаюча міграція населення, зниження контролю за пересуванням товарів через національні кордони, а також розвиток торгово-економічних відносин між країнами – фактори, що сприяють переміщенню небезпечних шкідників рослин і пов’язаних з ними захворювань.

Спеціаліст ФАО з питань сільського господарства, Аветік Нерсисян, переконаний:

«Попередження поширення шкідників рятує посіви і знижує потребу у використанні пестицидів. Це сприяє поліпшенню здоров’я людей і тварин у всьому регіоні».

Сьогоднішні практичні заняття в Білорусі сприяють досягненню четвертої і останньої мети спільного проекту: зміцнення потенціалу країн щодо приведення сьогоднішніх практик у відповідність з новітніми міжнародними зобов’язаннями в рамках Угоди Світової організації торгівлі про застосування санітарних та фітосанітарних заходів та Міжнародної конвенції з карантину та захисту рослин (МКЗР).

До інших результатів проекту відносяться: поліпшення національного потенціалу в області зобов’язань за поданням звітності МКЗР, аналізу фітосанітарного ризику, процедур епідеміологічного нагляду та виявлення карантинних шкідників, проникнення яких пов’язане з міжнародними відвантаженнями.

В результаті наданої ФАО технічної допомоги, країни тепер мають інструментами для підвищення ефективності їх національних організацій із захисту рослин і можуть більшою мірою користуватися перевагами безпечної торгівлі.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/shkidnyky-zaznayut-porazky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    БІЛЬШЕ НОВИН