Штраф на 23 мільйони: НАБУ викрило змову у справі щодо днопоглиблення порту “Южний”

Штраф на 23 мільйони: НАБУ викрило змову у справі щодо днопоглиблення порту “Южний”

Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України, пише УНІАН.

«Два підприємства, які вдалися до цих антиконкурентних узгоджених дій – «Лігос УА» та «Укрзв’язокгідробуд» – комітет оштрафував на загальну суму близько 23 млн грн. Їм заборонено брати участь у торгах на закупівлю товарів, робіт або послуг за рахунок держави протягом найближчих трьох років. Викриття змови учасників держзакупівель стало можливим завдяки ефективній співпраці Національного бюро та Антимонопольного комітету», – йдеться в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що в жовтні 2015 року Южненська філія «Адміністрації морських портів України» здійснила закупівлю експлуатаційних днопоглиблювальних робіт в акваторії морського порту «Южний» за результатами якої був укладений договір з «ЛІГОС УА» на суму майже 134 млн грн.

«Вердикт АМКУ, який визнав наявність порушень, стане вагомим доказом у кримінальному провадженні за фактами корупції на «Адміністрація морських портів України», яку розслідують детективи НАБУ. Згаданий епізод, а також ряд аналогічних закупівель, розслідується детективами НАБУ в рамках кримінального провадження за фактом можливого вчинення посадовими особами ДП «АМПУ» низки корупційних кримінальних правопорушень, у результаті яких інтересам держави завдано збитків на суму близько 300 млн грн. Всі кримінальні правопорушення пов’язані із здійсненням державних закупівель протягом 2015-2016 років», – йдеться в повідомленні.

Довідка:

Морський торговий порт «Южний» – найбільший за обсягами перевалки вантажів порт України, заснований в 1978 році і розташований на березі Аджаликського лиману. Це найглибоководніший порт України (глибина підхідного каналу – 15,5 м, глибини біля причалів – 14-15,5 м). Загальна протяжність причалів – близько 2,6 км Адміністрація морських портів України розпочала свою роботу 13 червня 2013 року, об’єднавши держпідприємства, які увійшли в нову структуру шляхом виділення з них стратегічних об’єктів портової інфраструктури та іншого майна.

 

Перегляди: 65
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/shtraf-na-23-miljony-nabu-vykrylo-zmovu-u-spravi-shchodo-dnopohlyblennya-portu-yuzhnyj
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    БІЛЬШЕ НОВИН