Tempo950x100

Tempo300x100

Штраф на 23 мільйони: НАБУ викрило змову у справі щодо днопоглиблення порту “Южний”

Штраф на 23 мільйони: НАБУ викрило змову у справі щодо днопоглиблення порту “Южний”

Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України, пише УНІАН.

«Два підприємства, які вдалися до цих антиконкурентних узгоджених дій – «Лігос УА» та «Укрзв’язокгідробуд» – комітет оштрафував на загальну суму близько 23 млн грн. Їм заборонено брати участь у торгах на закупівлю товарів, робіт або послуг за рахунок держави протягом найближчих трьох років. Викриття змови учасників держзакупівель стало можливим завдяки ефективній співпраці Національного бюро та Антимонопольного комітету», – йдеться в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що в жовтні 2015 року Южненська філія «Адміністрації морських портів України» здійснила закупівлю експлуатаційних днопоглиблювальних робіт в акваторії морського порту «Южний» за результатами якої був укладений договір з «ЛІГОС УА» на суму майже 134 млн грн.

«Вердикт АМКУ, який визнав наявність порушень, стане вагомим доказом у кримінальному провадженні за фактами корупції на «Адміністрація морських портів України», яку розслідують детективи НАБУ. Згаданий епізод, а також ряд аналогічних закупівель, розслідується детективами НАБУ в рамках кримінального провадження за фактом можливого вчинення посадовими особами ДП «АМПУ» низки корупційних кримінальних правопорушень, у результаті яких інтересам держави завдано збитків на суму близько 300 млн грн. Всі кримінальні правопорушення пов’язані із здійсненням державних закупівель протягом 2015-2016 років», – йдеться в повідомленні.

Довідка:

Морський торговий порт «Южний» – найбільший за обсягами перевалки вантажів порт України, заснований в 1978 році і розташований на березі Аджаликського лиману. Це найглибоководніший порт України (глибина підхідного каналу – 15,5 м, глибини біля причалів – 14-15,5 м). Загальна протяжність причалів – близько 2,6 км Адміністрація морських портів України розпочала свою роботу 13 червня 2013 року, об’єднавши держпідприємства, які увійшли в нову структуру шляхом виділення з них стратегічних об’єктів портової інфраструктури та іншого майна.

 

Перегляди: 56
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/shtraf-na-23-miljony-nabu-vykrylo-zmovu-u-spravi-shchodo-dnopohlyblennya-portu-yuzhnyj
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати