Tempo950x100

Tempo300x100

Сільгоспавіацію підозрюють у контрабанді наркотиків та зброї

Сільгоспавіацію підозрюють у контрабанді наркотиків та зброї

Федеральна прокуратура Бразилії вимагає від органів цивільної авіації змінити правила й посилити нагляд за сільськогосподарськими літаками, зокрема оприскувачами, які, за їхніми словами, можуть використовуватися для контрабанди наркотиків та агрохімікатів, повідомляє Reuters, пише agroday.com.ua.

Прокурори закликають до обов’язкового впровадження транспондерного обладнання для спостереження за такими літаками та запропонували запровадити нові правила до кінця поточного року. В офіційному повідомленні, яке було направлено до Національного агентства громадянської авіації Бразилії (Anac) на початку цього місяця, вони попросили розглянути це питання як пріоритетне.

«Сільськогосподарський літак є ідеальним засобом для транспортування зброї, наркотиків та незаконних агрохімікатів з таких місць як Парагвай. Ми мусимо посилити нагляд», – заявив прокурор Марко Антоніо де Альмейда.

Нині агентство розмірковує про вплив таких змін у правилах для сільськогосподарської авіації, але рішення щодо нової системи моніторингу ще не прийняте.

За даними Sindag, синдикату, який представляє сільськогосподарські авіаційні фірми, що діють у Бразилії, використання сільськогосподарських оприскувачів щороку зростає на 3%.

Минулого року Sindag заявив, що такі літаки оприскують територіюплощею 72 млн га, що майже дорівнює території Чилі. Відповідно до галузевих даних, літаки-розпилювачі для сільськогосподарських культур широко використовуються фермерами, що вирощують бавовник, цукрову тростину, рис та сою.

За даними Anac, в Бразилії зареєстровано 2131 сільськогосподарський літак.

Sindag стверджує, що за грудневими даними, 70% цього флоту базується в штатах Мато Гросу, Ріо-Гранде-ду-Сул, Сан-Паулу і Гоас. Близько двох третин належить постачальникам послуг, а решта – приватні.

Альмейда заявив, що прокурори наполягають на використанні транспондерного обладнання на сільськогосподарських літаках, що літають на низьких висотах і без будь-якого зв’язку з контролерами польотів, але сільськогосподарські авіаційні компанії виступають проти використання транспондерного обладнання, оскільки, за їхніми словами, це підвищує вартість.

В Sindag говорять, що використання транспондерного обладнання потребує сертифікації та перевірок компанії агентством Anac, а це процес, який може забрати багато часу. Також зазначається, що буде ефективніше використовувати пристрій локатора, відомий як DGPS.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/silhospaviaciyu-pidozryuyut-u-kontrabandi-narkotykiv-ta-zbroyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати