Tempo950x100

Tempo300x100

Сільгосппідприємство оштрафували на 7,8 млн грн

Сільгосппідприємство оштрафували на 7,8 млн грн

Так, при здійсненні інспекційного відвідування одного з сільськогосподарських підприємств Сумської області інспекторами праці виявлено порушення трудового законодавства – використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин. Встановлено, що 70 працівників виконували роботи без укладення трудових договорів, зокрема, деякі з них працювали за договорами цивільно-правового характеру, пише buh.ligazakon.net

Під час контрольного заходу роботодавець надав фахівцям Держпраці для ознайомлення копії договорів про надання послуг, які мали ознаки трудових договорів. Зокрема, працівники зобов’язані дотримуватися правил та інструкції з охорони праці, електробезпеки, пожежної безпеки підприємства, що свідчить про наявність трудових відносин (ст. 29 Кзпп, ст. 14 Закону України “Про охорону праці”). Також встановлені факти відрахування з грошових сум, нарахованих до виплати працівникам за договорами про надання послуг, засобів для отримання певних товарів у рахунок зарплати, що передбачено ч. 3 ст. 23 Закону України “Про оплату праці”.

На вимогу інспекторів праці керівництво підприємства не надало письмових пояснень щодо встановлених порушень.

Отже, за використання незадекларованоъ праці до суб’єкта господарювання застосовано фінансові санкції у розмірі 7 818 300 гривень.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/silhosppidpryyemstvo-oshtrafuvaly-na-78-mln-hrn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати