Tempo950x100

Tempo300x100

Сільське господарство окупованого Криму опинилося у критичному стані

Сільське господарство окупованого Криму опинилося у критичному стані

Про це пише “Крим.Реалії” з посиланням на прес-службу “відомства”, передає Українська правда.

“Обстеження посівів по регіонах показало, що в більшості районів склалася критична ситуація із забезпеченням вологою і, на тлі відсутності найближчим часом продуктивних дощів, це може привести до загибелі озимих та ярих зернових культур на великих площах і значного зниження їх врожайності на збережених полях”, – йдеться в повідомленні.

За словами російського міністра сільського господарства Криму Андрія Рюмшина, критична ситуація склалася через малу кількість опадів взимку.

За даними заступника директора з науки НДІ сільського господарства Криму Людмили Радченко, найбільш небезпечна ситуація з урожаєм озимих склалася на півночі і сході Криму – Первомайський, Роздольненський, Джанкойський, Нижньогірський, Совєтський, Чорноморський, Ленінський і Кіровський райони.

Ще в січні Рюмшин прогнозував, що в 2018 році в окупованому Криму очікується хороший урожай цукрових буряків і зернових культур.

У той же час деякі кримські аграрії поскаржилися місцевим ЗМІ, що вирощують пшеницю собі у збиток. Через санкції, втрати ринків і низькі закупівельні ціни в сусідній Росії їх продукція сильно подешевшала. Крім того, значну частину прибутку кримські фермери втратили через брак прісної води на півострові.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/silske-hospodarstvo-okupovanoho-krymu-opynylosya-u-krytychnomu-stani
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати