Tempo950x100

Tempo300x100

Скандал навколо 200 млн для Аграрної академії наук: куди підуть гроші

Скандал навколо 200 млн для Аграрної академії наук: куди підуть гроші

Про це заявила міністр фінансів України Оксана Маркарова , передає Depo.ua.

“Щодо 200 млн Аграрної академії наук. Це питання було змінене між першим і другим читанням у парламенті. І змін зворотніх не було внесено після цього ні на бюджетному комітеті, ні вчора в залі”, – сказала Маркарова.

Вона додала, що ця правка про 200 млн була перерозподілена між першим і другим читанням – вона саме так відображена в бюджеті.

“Що стосується виключення для Академії наук, певної кількості її підприємств – правкою відправлено частину їхнього чистого прибутку на фінансування проектів самої Національної академії наук”, – уточнила Маркарова.

Зазначимо, в парламенті під час розгляду бюджету розгорілися дебати щодо поправки 165 до бюджетного законопроекту, прийняття якої лобіювали представники фракції Радикальної партії. Згідно з нею, до 2023 року пропонувалося залишити частину прибутку унітарних підприємств, що перебувають в управлінні Академії наук, на їхні потреби.

Зрештою депутати знайшли консенсус – частина чистого прибутку підприємств Академії буде направлятися виключно на підтримку інновацій.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skandal-navkolo-200-mln-dlya-ahrarnoyi-akademiyi-nauk-kudy-pidut-hroshi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати