Tempo950x100

Tempo300x100

Скандал навколо ринку землі: Аграрний комітет повторно розгляне законопроект

Скандал навколо ринку землі: Аграрний комітет повторно розгляне законопроект

Про це повідомляє УНІАН.

Про це Дмитро Разумков сказав на засіданні парламенту у відповідь на виступ голови фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Перед тим Тимошенко зазначила, що  було проведено засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики в таємному режимі, оскільки комітет повинен був бути об 14.30, але зібрали «вночі тільки тих членів комітету, які є прихильниками продажу землі, і о 9 годині ранку провели засідання та провели рішення про підтримку законопроекту, який дає право продавати землю іноземцям продавати більше 210 тис. га землі в одні руки». Тимошенко повідомила, що Разумков зібрав лідерів фракцій парламенту, де була досягнута домовленість, що на наступному пленарному тижні відбудеться засідання комітету з цього питання.

Після цього голова ВР сказав: «Ми дійсно домовилися, що наступне засідання комітету відбудеться через тиждень – на наступному пленарному тижні (наступний пленарний тиждень триватиме з 29 жовтня по 1 листопада)».

Нагадаємо, більшість українців (52%) не схвалюють доручення президента України Володимира Зеленського про скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, про що свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Позитивно ставляться до доручення про введення ринку землі 35% опитаних, 13% не змогли відповісти на питання.

Нагадаємо, у Верховну Раду внесли Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення.

Також  Олексій Гончарук заявив, що ринок землі в Україні відкриють з 1 жовтня 2020 року. 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skandal-navkolo-rynku-zemli-ahrarnyj-komitet-povtorno-rozhlyane-zakonoproekt
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати