Tempo950x100

Tempo300x100

Скандал з вівцями на митниці: Держпродспоживслужба проводить внутрішню перевірку

Скандал з вівцями на митниці: Держпродспоживслужба проводить внутрішню перевірку

У зв’язку з поверненням вантажу овець у кількості 300 голів, які були експортовані до Турецької Республіки з Дніпропетровської області, що призвело до виникнення значного суспільного резонансу, та з метою перевірки дотримання вимог Закону України «Про ветеринарну медицину» та Закону України «Про жорстоке поводження з тваринами»  Держпродспоживслужба здійснить перевірку зазначених фактів.

Відповідний наказ № 881 Голова Держпродспоживслужби підписав 29 жовтня 2018 року.

Читайте також: Без їжі та води: у порту «Чорноморськ» майже два тижні простоює фура з 300 вівцями, половина з яких вже загинули

З цією метою створена робота група, яка впродовж двох тижнів повинна забезпечити проведення перевірки дотримання вимог чинного законодавства України при проведенні карантинування та оформлення документів на поголів’я овець, призначеного для експорту до Турецької Республіки, державними органами та установами, що входять до сфери управління Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, вантаж – вівці в кількості 300 голів ТОВ “Украніксар” – 6 жовтня перетнув державний кордон України в режимі “експорт” до Туреччини, а 12 жовтня тварини були повернуті в Україну на термінал відправлення, оскільки турецькою стороною вантаж не був прийнятий. Офіційні органи Туреччини не надали інформацію про причини повернення цих тварин. Із 300 овець, які пробули два тижні в закритій фурі у Чорноморському порту без їжі і води, загинули 54.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skandal-z-vivcyamy-na-mytnyci-derzhprodspozhyvsluzhba-provodyt-vnutrishnyu-perevirku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати