Tempo950x100

Tempo300x100

Скандал з вівцями на митниці: поліція відкрила справу, тварин везуть на утилізацію

Скандал з вівцями на митниці: поліція відкрила справу, тварин везуть на утилізацію

У Чорноморську, що на Одещині, поліція розпочала розслідування за фактом загибелі овець у морському порту. Правоохоронці кажуть, що жорстоке поводження із тваринами та порушення ветеринарних правил призвело до їх смерті. Про це повідомляє “Укрінформ“, посилаючись на прес-службу Одеської обласної прокуратури.

“Чорноморським відділом поліції Одещини розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) і ст. 251 (порушення ветеринарних правил) Кримінального кодексу України”, – уточнила керівник прес-служби Інна Верба.

Водночас, відповідно до наказу Держпрожспоживслужби, ранком суботи (27 жовтня) фуру з напівживими та загиблими вівцями відправили до Тульчина, що на Вінничині. Там тварин мають спалити у філії ДП “Укрветсанзавод”.

Зоозахисники обурені таким рішенням, тож проти ночі вони блокували фуру з тваринами. Нині ж вантажівку з вівцями супроводжують поліцейські машини, а також автівки одеських зоозахисників. Раніше їм повідомили, що в Тульчині проведуть сортування овець, розділивши живих від мертвих. Подальша доля живих тварин поки невідома, утім їх пообіцяли не утилізувати.

Читайте також: Без їжі та води: у порту «Чорноморськ» майже два тижні простоює фура з 300 вівцями, половина з яких вже загинули

Триярусну фуру з вівцями з Чорноморського порту вивантажили в Тульчині на філії Ветсанзаводу, 28 жовтня, близько першої години ночі.

Нагадаємо, вантаж – вівці в кількості 300 голів ТОВ “Украніксар” – 6 жовтня перетнув державний кордон України в режимі “експорт” до Туреччини, а 12 жовтня тварини були повернуті в Україну на термінал відправлення, оскільки турецькою стороною вантаж не був прийнятий. Офіційні органи Туреччини не надали інформацію про причини повернення цих тварин.

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skandal-z-vivcyamy-na-mytnyci-policiya-vidkryla-spravu-tvaryn-vezut-na-utylizaciyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати