Tempo950x100

Tempo300x100

Скільки коштів з обіцяного мільярда дійде до фермерів

Скільки коштів з обіцяного мільярда дійде до фермерів

Це випливає із аналізу розробленого Міністерством аграрної політики та продовольства України механізму розподілу цих грошей, пише AgroPolit.com у своєму матеріалі, посилаючись на текст документу, що має у розпорядженні.

Так, за даними видання, фінансову підтримку Мінагрополітики пропонує направити на дві групи дрібних виробників:

—  фермерському господарству у власності та користуванні якого не більше 500 га с/г земель і воно має чистий дохід (виручку) від продажу продукції за останній рік до 15 млн грн;

— с/г обслуговуючому кооперативу (із не менш як 20 учасниками у власності та користуванні кожного з яких не менше 100 га земель с/г призначення), у якого за останній рік обсяг реалізації продукції не перевищує 30 млн грн.

Цікаво й те, що задекларований і розрекламований першим заступником міністра аграрної політики та продовольства Максимом Мартинюком (а вже півроку він в. о. аграрного міністра) принцип про мінімізацію впливу людського фактору на розподіл цих грошей не відбувся! Інакше як тоді розуміти те, що в цьому порядку чорним по білому написано, що структурні підрозділи облдержадміністрацій з агропромислового розвитку утворюватимуть комісії та затверджуватимуть їхній склад, котрі прийматимуть всі ці заявки на бюджетні кошти? Це що таке — таке «тонке» розуміння зменшення впливу людського фактору на цей процес? Іще одне маленьке уточнення: якщо такі регіональні комісії не будуть створені в областях, то документи на отримання грошей направлятимуть до комісії, утвореної Мінагрополітики! Питання ще є? Чекаємо прозорого розподілу коштів?», — підсумовує  видання.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skilky-koshtiv-z-obicyanoho-milyarda-dijde-do-fermeriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати