Tempo950x100

Tempo300x100

Скільки коштуватиме цьогоріч весняна посівна (інфографіка)

Скільки коштуватиме цьогоріч весняна посівна (інфографіка)

Весняно-польові роботи аграріям навесні 2017 року коштували 103 млрд грн, пише УКАБ.

Основними причинами подорожчання посівної є підвищення цін на основні виробничі ресурси, зростання витрат на оренду землі та інфляція національної валюти. Найбільше серед виробничих ресурсів зросли загальні витрати на добрива +33%, паливно-мастильні матеріали +29 та насіння +17%.

Основу весняної посівної складатимуть чотири культури, на які припадає 92% всіх витрат. На соняшник буде витрачено 46 млрд грн, на кукурудзу 42 млрд грн, на сою 19 млрд грн і 10 млрд грн на ярий ячмінь.

Нагадаємо, восени 2017 року під озимими культурами було засіяно 7,8 млн га, з них 5,9 млн га зайняла озима пшениця, 0,9 млн га – озимий ріпак, 0,8 млн га – озимий ячмінь та майже 0,2 млн га озиме жита. «Цьогорічна зима наразі є сприятливою для перезимівлі озимих культур, відсоток втрат на даний момент оцінюється як один із мінімальних за останні роки, тому великого відсотку перевівання озимини наразі не прогнозується», – зазначив Петро Лахай, аналітик аграрних ринків Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

[[{“fid”:”291763″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skilky-koshtuvatyme-cohorich-vesnyana-posivna-infohrafika
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати