Tempo950x100

Tempo300x100

Скільки коштуватимуть ялинки на новорічні свята

Скільки коштуватимуть ялинки на новорічні свята

«Такі методи запроваджені з метою зменшення шкоди для навколишнього середовища. Кожен громадянин може особисто ознайомитися з обсягами, місцями реалізації, цінами на новорічні ялинки на сайтах обласних управлінь лісомисливського господарства та лісгоспів», – повідомив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар, передає прес-служба МінАПК.

За його словами, всі охочі можуть купувати ялинки прямо в державних лісгоспах, оскільки це вийде дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів.

Заступник Голови Держлісагентства також зазначив, що вже другий рік поспіль низка лісгоспів, зокрема, в Закарпатській, Житомирській, Волинській та інших областях активно практикує реалізацію живих ялинок у горщиках. Якщо така ялинка вирощена за всіма технологіями і для неї буде забезпечено належний догляд і умови, то потім родини зможуть висадити її у відкритий ґрунт. Про всі умови догляду поінформують у лісгоспах, які реалізують ялинки у горщиках.

Варто відзначити, що Держлісагентство проводить заходи для того, щоб задовольнити потребу в новорічних ялинках, не завдаючи шкоди для лісу:

– на площі 5 тис. га створені спеціальні плантації новорічних ялинок, де зростає 18 млн шт. хвойних дерев різних порід у віці від 1 до 10 років;

– щороку в грудні передбачається проведення рубок догляду за лісом у загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати (відсортувати) близько 1 млн шт. новорічних ялинок;

– є можливість у достатній кількості забезпечити потреби в гілках хвойних порід для створення новорічних композицій, щоб прикрасити оселю оригінальним ялинковим букетом, не рубаючи все дерево.

Цього року державними лісогосподарськими підприємствами заплановано реалізувати близько 550 тис. шт. новорічних ялинок. Вирощені дерева, заплановані для реалізації, вирубуються під замовлення покупців. Якщо залишаються зрубані нереалізовані новорічні ялинки, тоді їх віддають у дитячі садки, школи, для прикрашання церков на різдвяні свята.

Слід зауважити, що цінова політика на новорічні ялинки у 2017 році залишається в середньому на рівні минулого року. По Україні середня ціна становить близько 60 грн за погонний метр.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skilky-koshtuvatymut-yalynky-na-novorichni-svyata
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати