Tempo950x100

Tempo300x100

Скільки коштує перша малина

Скільки коштує перша малина

В минулому році першу ягоду виробники запропонували українським споживачам лише в другій половині місяця. В цьому році малина визріла раніше, завдяки теплій погоді в другій половині весни, повідомляє Інфо-Шувар.

Першими збирати малину розпочали господарства Підвенних областей та Закарпаття, зважаючи на досить складну логістику цієї ягоди, поки що знайти її можна переважно на ринках Півдня та Заходу країни. При цьому, ціна на ягоду в цих регіонах однакова: на найбільшому в Західному регіоні оптовому ринку ОРСП «Шувар» та на оптовому ринку «Нежданий» в Херсонській області малина сьогодні коштує 130-140 грн/кг (4,26-4,58 EUR/кг).

Нагадаємо, в минулому році українська малина користувалась досить високим попитом, особливо з боку зарубіжних переробних підприємств. Завдяки цьому Україні вдалось експортувати рекордні 8 тис. тонн замороженої ягоди, та більше 1 тис. тонн свіжої малини. Країни ЄС були головними покупцями української малини, в цьому регіоні власний врожай в 2017 році був дуже скромним через морози в травні. Втім, навіть така висока зацікавленість не змогла втримати ціни на українську малину від падіння, деякі дрібні виробники, які не були в змозі самостійно зібрати промисловий обсяг малини і мали проблеми із якістю, вимушені були в минулому сезоні продавати ягоду досить дешево – по 12-15 грн/кг (0,41-0,52 EUR/кг). Якісна малина в розпал сезону коштувала майже в 2 рази дорожче.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skilky-koshtuye-persha-malyna
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати