Tempo950x100

Tempo300x100

Скільки коштує започаткувати горіховий бізнес

Скільки коштує започаткувати горіховий бізнес

Цьогоріч, за очікування USDA, збір волоського горіха в Україні складе 113 000 тонн, 40 000 тонн буде спожито на внутрішньому ринку. Продукт активно експортується, тому фермери все частіше закладають нові сади. Така тенденція спостерігається з 2009 року, пише landlord.ua

Щоб не лише закласти горіховий сад, але і побудувати переробні потужності площею 1000 м2, потрібно інвестувати $5 млн. На кожен вкладений долар фермер отримає $1,8 чистого прибутку, підрахували в ProConsulting.

«Горіховий» проект реалізується в 2 етапи. Спочатку відбувається закладка саду й вирощування дерев до етапу плодоношення. На це знадобиться 5-6 років.

«Тут треба правильно обрати регіон розміщення виробництва, – зазначають аналітики. – Для промислового розведення найкраще підходить Придністров’я, Закарпаття, Буковель, де можна отримати 1 500 кг горіхів з гектару».

Другий етап – будівництво переробних потужностей. За їх наявності фермер зможе торгувати одразу кількома видами продукції: ядра горіхів різних ступенів подріблення, перегородки і шкарлупа.

Перегляди: 10
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skilky-koshtuye-zapochatkuvaty-horihovyj-biznes
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати