Скільки повинен коштувати в магазині натуральний сир

Скільки повинен коштувати в магазині натуральний сир

Про це повідомив співвласник групи «Малочний альянс» Олександр Деркач, пише milkua.info.

Так, фінансовий директор компанії «Молочний альянс» Віталій Савелій прорахував мінімальну ціну натурального сиру в роздробі, на яку може орієнтуватися покупець.

«При вартості молочної сировини 7,50 грн за літр, рентабельності виробництва 10% надбавку торгових мереж від 18% до 25% (вище, ніж по маслу), вона повинна складати близько 160 грн за кг», — пише Олександр Деркач.

За його словами, відсотків 80 сирів, які виробляються сьогодні в Україні, це варіації напівтвердого сичужного «російського» сиру. Дозрівають ці сири від місяця до двох і мають жирність 35−50%. Іноді в них додають щось для смаку: пряжене молоко, зелень, горіхи і тд.

«Всі вони повинні вироблятися з натурального молока і містити виключно натуральний молочний жир. Але деякі виробники заміняють молочні жири рослинними. Це не забороняється нашим законодавством, але в такому випадку продукт повинен називатися „сирним продуктом“ і це повинно бути чітко і однозначно вказано на упаковці. Дуже окремі і не зовсім добросовісні наші конкуренти іноді забувають про це писати. Напевно тому що собівартість такого „сиру“ рази в півтора нижче ціни реального сиру», — пише Деркач.

Також він розповів, як по зовнішньому вигляду можна визначити ступінь зрілості сиру.

«За білою, добре помітною смужкою сантиметра півтора шириною по краю головки. Зазвичай на ній ще й немає дірочок. Сировари називають її „телевізором“. Якщо ви її бачите, це не є добре. Це означає, що сир не встиг дозріти на заводі і збирається це зробити у вас в шлунку. З’ївши такий сир ви не отруїтися, але смак буде не той», — розповів співвласник «Молочного Альянсу».

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skilky-povynen-koshtuvaty-v-mahazyni-naturalnyj-syr
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати