Скільки просять за абрикоси на українських ринках

Скільки просять за абрикоси на українських ринках

Однак ціни на цю продукцію вже на третину нижче, ніж на початку сезону реалізації в минулому році, повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

За інформацією проекту, на даний момент фермери готові відвантажувати абрикос по 10-15 грн/кг (0,33-0,49 євро/кг) в залежності від сорту, якості та регіону. За словами самих аграріїв, сприятливі погодні умови дозволили їм в нинішньому році вийти на ринок в середньому на тиждень раніше, ніж роком раніше. Проте вже зараз вони висловлюють занепокоєння з приводу нового сезону.

Як відзначають садівники, високі температури призводять до стрімкого зростання поставок абрикосів на ринок, у результаті чого на даний момент пропозиція цієї продукції помітно перевищує попит. Крім того, тиск на ціни чинить досить велика пропозиція більш дешевих фруктів з господарств населення.

Таким чином, вже сьогодні фермери незадоволені рівнем цін. Більше того, вони не виключають, що при такій ціновій динаміці вони можуть відмовитися від збору частини врожаю, враховуючи високі витрати на робочу силу.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skilky-prosyat-za-abrykosy-na-ukrayinskyh-rynkah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати