Tempo950x100

Tempo300x100

Скільки заробляють на вирощуванні креветок

Скільки заробляють на вирощуванні креветок

Тобто, кожне євро доходу буде приносити підприємству майже 19 центів чистого прибутку. Про це повідомили аналітики компанії «Pro-Consulting», пише landlord.ua.

Для створення такого господарства будуть потрібні фінансові кошти в сумі €330 тис.
«Придбання та налагодження обладнання для ферми займе 45% загального бюджету», — наголошують аналітики компанії «Pro-Consulting».

Як зазначають аналітики «Pro-Consulting», інші кошти підуть на проектування і узгодження проекту — 12,3%; спорудження виробничого приміщення — 10,1%; оборотний капітал для початкового періоду діяльності — 9,6%; доставку і монтаж обладнання — 8,5%; прокладку інженерних комунікацій — 3%; покупку землі — 3%; першу закупівлю мальків — 0,9%.

«Найдорожчою і головною частиною проекту є установка замкнутого водопостачання. Завдяки їй, ферма не буде залежати від зовнішнього середовища і зможе вирощувати креветки, які по корисності і смаковим якостям не відрізняються від виловлених креветок у відкритому морі», — заявили в компанії.

Фахівці повідомили, що споживання морепродуктів українцями зростає.

«В останні роки наші співвітчизники стали вживати їх на 30% більше і придбали в 2017 році близько двох тисяч тонн», — наголошують у компанії «Pro-Consulting».

На думку аналітиків, креветкові компанії  мають право на існування, адже вигоди такого підходу вже оцінили аграрії азіатських країн.

«Перевага полягає в тому, що виробництво на фермах не залежить від примх природи. Підопічним не загрожують ні зміни екологічної обстановки, ні хвороби, ні хижаки. Немає ніяких труднощів з тим, щоб отримати вилов», — повідомляють у компанії.

Як зазначають аналітики, у даний момент 40% креветок, які продаються у світі, вирощені в штучному середовищі.

«Завдяки розвитку технологій, зовсім не потрібно бути морською державою, щоб виробляти морепродукти. Можна просто створити спеціальні ферми, на яких і вирощувати корисних морських тварин», — заявили у «Pro-Consulting».

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skilky-zaroblyayut-na-vyroshchuvanni-krevetok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати