Tempo950x100

Tempo300x100

Скільки заробляють на збиранні шипшини

Скільки заробляють на збиранні шипшини

Цьогоріч урожай хороший. Зібрані червоні ягоди селяни збувають заготівельникам. На початку сезону за кілограм платили десятку, останній тиждень ціну підвищили до 17 гривень, пише Карпатський об’єктив.

Завдяки дарам природи дехто заробив собі не тільки на солодощі, кишенькові витрати, а й зміг поповнити сімейний бюджет.

“Нелегкі ці гроші, бо збирати шипшину не так і легко – колючки чіпляються не лише за одяг та псують його. У мене всі руки подерті до крові, – каже Марія Юріївна з Іршавщини. – Але для мене такий заробіток добрий, бо нічого не вкладаєш і нічим не ризикуєш. Зранку погодувала худобу, подоїла корову і пішла в гущу збирати дербанки (так називають шипшину в деяких селах Іршавського району). Раділа, коли додому поверталася з п’ятьма кілограмами. Для мене, пенсіонерки з мінімальною пенсією, 50 гривень – гроші. Бо ж половину пенсії витрачаю на ліки – страждаю на серцево-судинні захворювання, маю ревматизм”.

Сім’я Савків з п’яти членів родини – двоє дорослих та троє підлітків – на зборі шипшини заробили чотири тисячі грн. За виручені кошти батьки купили дітям зимове взуття, дали на кишенькові витрати.

Перегляди: 10
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skilky-zaroblyayut-na-zbyranni-shypshyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати